kommentar 0

Vårt Mikrokosmos …

… här i min nya stad Vadstena förtjänar verkligen ett inlägg.

Det handlar om antikvariatet Mikrokosmos* som sedan många år drivs av färgstarka Monica Lantz. Hon har utvecklat sin bokhandel till en trivsam och välkomnande mötesplats – så mycket mer än en bokhandel. Monica som är en kunnig och engagerad bokälskare är alltid där för uppiggande bokdiskussioner. Hon arrangerar dessutom intressanta och roliga seminarier: En afton i Dada’s tecken,  om medeltida ballader, om Petrarca,  Strindberg och arbetarrörelsen, Eddadiktingen, mm. Föredrag som gärna blir engagerade samtal. Mikrokosmos är också ett drivande centrum för läsecirklar; just nu läser vi Dantes Gudomliga Komedi.

Lägg därtill den charmerande lokalen med många hörn och prång i ett gammalt 1500-talshus – och naturligtvis böcker, böcker, böcker … Så fantastiskt att hitta en sådan oas när man kommer till Vadstena!

Om du passerar öster om Vättern i sommar – sväng in till vår lilla stad och hälsa på hos Mikrokosmos på Storgatan!

(Obs! oförfalskad reklam – man måste försöka ge sådana här kulturgärningar all draghjälp man kan!)

Sparat under:övrigt

Om författaren

Publicerat av

Pensionerad tekniker bosatt i den charmerande lilla staden Vadstena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s