kommentar 0

Årsdag

I en papprulle på vinden hittade jag några gamla affischer från tiden då det begav sig. Nu har jag ramat in – det kan de vara värda.

Bröd&Rosor var en liten kvinnobokhandel i Haga, Göteborg. Någon har kanske läst det tidigare inlägget. Det gick ibland knackigt. När den här koncerten gick av stapeln var det kris. Vi sökte stöd i musikrörelsen, bland författare och andra – och det stöd vi fick var enormt, helt makalöst. Olika musikgrupper ringde och tiggde och bad att få vara med: ”Kan inte vi få vara med fast vi inte är tjejer – vi gillar ju er?” från en kill-punkgrupp. Författare ställde upp med föredrag och diktläsning. Alla gjorde detta helt utan ersättning.

B&B stödkoncert

Efter veckors slit och släp kom den stora kvällen; kön ringlade sig på gatan utanför musikhuset ”Sprängkullen” och tre trappor upp i huset. Jag skulle vara ”komframochsäj” på den största scenen. Vi hade evenemang på tre scener! Jag var sk-t-nervös. Vi var nog alla i upplösningstillstånd för det var så kallt i det gamla huset. Natten innan hade rören till värmeelementen frusit, det var många minus ute, alla var tvungna att ha ytterkläder. …

Det gick bra ändå – de som gnällde över kylan gick snart hem igen, musikerna spelade med stela fingrar, det blev en enorm stämning. Och bokkaféet överlevde ytterligare några år.

Den 6e december alltså – kanske för 30-år sedan. Jag minns inte året.

Sparat under:övrigt

Om författaren

Publicerat av

Pensionerad tekniker bosatt i den charmerande lilla staden Vadstena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s