kommentar 1

Hoppat över

Bo Setterlinds diktning har jag aldrig brytt mig om. Den där slängkappan och slokhatten var avskräckande – mera fåfänga är poesi, har jag tänkt. Men i det lilla antikvariatet i Vadstena hittade jag den här. Jag är svag för vackra omslag …

Bild… och på insidan av pärmen finns en dedikation av författaren! Litet kul! Dessutom är boken jämnårig med mig. Alltså har Setterlind fått en chans.

Bland allt det litet för vackra hittar jag den här:

Tystnaden

Ingen har mött tystnaden
som den vilar i en sjö om aftonen
vi har känt på glasblå ytan
sval den bär sin vattenkula i sin hand

Ingen har sett tystnaden
som den lyser djup i våra ögon
vita svanmoln i en spegel
glider in mot land.

Kunde vara vid Vättern en klar och sval sensommarkväll.

Sparat under:övrigt

Om författaren

Publicerat av

Pensionerad tekniker bosatt i den charmerande lilla staden Vadstena

1 kommentar hittills

  1. Jag som också var med ”på den tiden” minns Bo Setterlind, precis som du- yvig- lite jobbig och väldigt självupptagen. Det inbjöd inte till läsning. Jag har också ändrat min inställning (eller reviderat den, kanske man ska säga) och har numera flera av hans diktsamlingar i hyllorna. Så roligt att du hittade en bok med dedikation! Mycket vacker dikt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s