kommentarer 3

Nostalgisk promenad

Att komma till Göteborg är för mig att komma hem. Det var viktiga år i livet, 60 – 70-talet, då jag bodde där. Att flanera längs Haga Nygata en regning försommardag känns ljuvt vemodigt . Gamla Haga går att känna igen trots att det har blivit en av Göteborgs finare stadsdelar. Då stod striden om varje hus som hotades av rivning, stadsdelen sjöd av liv. Det fanns allaktivitetshus, många av de nya politiska rörelserna hade sin hemvist här – vänsterns alla schatteringar, kvinnorörelsen, miljörörelsen. De flesta hus finns kvar, en och annan butik och restaurang går att känna igen. Välkommen till Haga Nygata!

(Klicka för bildspel)

3 kommentarer

 1. Underbara Göteborgsbilder. Tack för dem. Göteborg är den stad jag bott längst i hittills…. jag har så många fina minnen därifrån och jag bodde inte alls långt från Haga (i Masthugget). Så roligt att de stora kanelsnäckorna finns kvar… och jag undrar om skivaffären (begagnat) Satisfaction har kvar sina lokaler i Haga (kanske inte)- en del antikvariat kan man väl ännu strosa i? Göteborg måste vara en av Sveriges trevligaste städer (om inte den trevligaste).

  Gilla

  • Lustigkulle

   Det finns nog några antikvariat kvar i Haga – men det som präglar Haga Nygata är kaféerna. Gatan är uppsnyggad och dyrare men inte direkt snobbig.

   Gilla

 2. Åh, nu ser jag stan med dina ögon plötsligt, härliga bilder! Alldeles särskilt underbar bild med barnen som passerar leksaksaffären…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s