kommentar 0

ACTA, SOPA, PIPA

är avtal som på olika sätt riskerar att internet som (förhållandevis) fri plattform för skapande och diskussion stryps. Martin Ackerfors är en ingång att läsa mer! Jag är sent ute, ACTA skrevs på för en vecka sedan – man blir snabbt en ”ljummen groda” idag. Man får akta sig för att till sist bli helt kokt ;-(

Creative Commons vill verka åt motsatt håll – ger alla ett verktyg för att på egen hemsida tala om för alla att man vill att material ska användas, med vissa inskränkningar som man väljer själv (icke-komersiellt syfte, referens till källan, etc.).

(Jag har lagt till en CC-logga i sidfoten. En liten protesthandling men i alla fall något)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s