kommentar 0

Gott Nytt 2012!

(Jag har roat mig med att lyfta upp de 5 mest lästa inläggen på Stänk och Flikar under 2011, de finns bakom prickarna. Klicka! – Inlägget redigerat det gäller inte längre)

 — Mer statistik för året: Av de 100 mest lästa inläggen under året handlade 43 om lyrik eller poeter. Dessa inlägg har haft 65% av läsarna – Lyrikläsarna är med andra ord fortfarande överrepresenterade. men inte lika mycket som förra gången jag räknade. – Ett inlägg om Selma Lagerlöf seglade plötsligt upp bland de populära och vred statistiken åt prosahållet. Gamle mästaren Homeros håller ställningarna – han leder popularitetsligan stort: de 3 specialsidorna och 2 inlägg om Odysséen har 35% av läsarna! Korsordslösare, skolelever med specialuppdrag, eller vad?

Vad blir det nästa år? Som vanligt har jag mycket ambitiösa föresatser – det kommer nog att bli mer lyrik och poeter men också ”projekt” som t. ex. inläggen om Xerxes och Perserkriget. Jag fastnar gärna i ett tema, blir nyfiken och finner stort nöje i att fördjupa mig. Det är roligt att vrida och vända på tankar och försöka formulera dem. Det finns till exempel mycket mer att skriva om 1300-talets banbrytande personligheter – ett dramatiskt århundrade. Det dyker säkert upp något nytt tema också – är litet sugen på spansk och portugisisk litteratur.

Jag ska försöka att inte vara så mossig hela tiden. Har man ett intresse för gammal litteratur är det lätt att tappa kontakten med vad som skrivs nu – jag är så tacksam mot alla er bokbloggare som ser till att man kan hålla sig någorlunda uppdaterad i alla fall.

Tack alla läsare! Speciellt tack för att ni stannar kvar trots att jag periodvis inte skriver så mycket! Jag önskar er ett Gott Nytt År med den sista rosbuketten som jag plockade i min gamla trädgård innan jag flyttade till lägenhet.

Sparat under:övrigt

Om författaren

Publicerat av

Pensionerad tekniker bosatt i den charmerande lilla staden Vadstena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s