kommentar 0

Julläsning

Jag sitter här och rotar i kassen med olästa böcker- vad ska jag ta med mig hem till mor och far i jul? Det brukar gå så bra att läsa i den rofyllda stämningen som råder hemma hos dem. En hel ledig vecka, så underbart att tänka på!

En kraftig bit kanske! De vilda detektiverna av Bolaño eller En halv gul sol av Adichie? Inspirerad av de fantastiska damerna från Liberia, känns Afrika mest lockande. Jag har också Purple hibiscus av samma författare; ett familjedrama med 15-åriga Kambili i centrum. Allt går sönder av Chinua Achebe verkar också vara en bok som man borde läsa. En klassiker om kolonialismen.

Lättsammare läsning (tror jag) är Hustved ”The summer without men”. Den ser trevlig ut och känns bra att hålla i! Fagerholm Glitterscenen är lockande – den fick många lovord.

Till sist ligger det sen en tid tillbaka en skäggig man på mitt nattygsbord och glor uppfordrande: Thomas Bernhard Gamla mästare. Den ska läsas. jag är övertygad om att man så småningom tycker om den bara man är tillräckligt envis. Men 275 sidor utan kapitelindelning eller ens nytt stycke ser rätt kompakt ut. Jag ska bläddra litet under veckan så får vi se vad det blir!

Vad planerar du som julläsning?

PS. Dostojevskij och Proust är också fortfarande olästa – någon gång blir väl dom också tillräckligt lockande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s