kommentar 1

Tematrio – Nobel

Lyran har tematrio på nobelpristafare i litteratur den här veckan – jag hänger på! Alltså:

Berätta om tre Nobelpristagare du gillar eller är nyfiken på!

1. Gabriel Garcia Marques – självklart nr 1. Hundra år av ensamhet, (Cien años de soledad), hörde jag som radioföljetong innan jag läste den. Den repriserades flera gånger i SR. Om den lilla byn Macondo i Colombias djungler och dess innevånare. Fantastisk – man borde läsa om den igen det var ett tag sen sist.

2. Doris Lessing – för Martha-sviten som jag läste när den kom ut på svenska. Man väntade på varje ny del. Hon är mycket klok, Doris Lessing. Jag minns exakt när jag hörde på radion att hon fått priset – jag skrev mitt första blogginlägg om det!

3. Harry Martinsson – en av huspoeterna men också de första prosaböckerna Vägen ut och Kap Farväl har lästs om och om och om.

  

1 kommentar hittills

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s