kommentar 0

Små julklappsböcker

Böcker ska vara hanterbara, kunna läsas på bussen och i sängen, överallt, tycker jag.  Alltså är det litet kul att prova det nya formatet Excess, som lanserades i höstas. Synd att urvalet är så litet. Men i alla fall – nu har de kommit och de är smååå, mindre än jag trodde. Som en stor tändsticksask ungefär.

Det är möjligt genom att papperet är tunt och boken läses på tvären – ett uppslag motsvarar en sida. Rudbergs bok i pocketupplagan på 435 sidor har förvandlats till en excessbok på 709. Tryck och papper är av mycket god kvalitet och det är en riktig inbunden litet bok med kartongpärm. Känns behaglig att hålla i men har litet tycke av leksaksbok – det vänjer man sig nog vid. Ska provläsa ikväll och på bussen i morgon bitti.

Jag har länge väntat på ett alternativ till pocketboken för alla oss som inte vill handskas med tegelstenar. Hoppas att urvalet så småningom blir större! Bilderna visar storleken i förhållande till en vanlig pocketbok.

Några julklappsrim får jag kanske bjuda på:

Det finns skumrask i environgerna
också till de fina salongerna

Här en läsvänlig liten sak
som ryms i fickan därbak.

Så lätt det är att bli förförd
specielt om man råkar va’ en nörd

I det virtuella bör man ta sig i akt
och mot alla skurkarna va’ på sin vakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s