kommentarer 2

Adonis + Sveriges Radios romanpris

Underbar, underbar! Måste ses! Filmen om Adonis och hans dotter som SVT sände igår kväll. Den är en kärleksförklaring från dotter till far och från far till dotter men framförallt till Poesin. Också hans gamla mor, 106 år, är med. Jag blev så rörd och varm. Jag önskar att det gick litet lättare att läsa hans dikter, de är så vackra men jag förstår inte. Kanske går det bättre nu.

Nästa nobelpris vill jag ska delas mellan Adonis och den koreanske poeten Ko Un.

Under veckan har jag lyssnat på juryns diskussion av de romaner som är nominerade till Sveriges radios romanpris för i år – det är som alltid intressant och roande. De nominerade böckerna är:

Ränderna av Magnus Florin
En dåre fri av Beate Grimsrud
Att föda ett barn av Kristina Sandberg
Jupiters öga av Oline Stig
Hjärtblad av Aino Trosell
Kioskvridning 140 grader av Peter Törnqvist

I morgon kl 16 30 är det finaldiskussion – de tre romanerna i första urvalet jämförs. På måndag 18 15 glittrig final! (Men jag tyckte det var bättre innan de gjorde gala av det – radio ska vara radio!)

PS. Jag har reviderat förra inlägget – tyckte inte om det som det var. Det blev nog något bättre – jag återkommer till Francesco Petrarca och 1300-talet!


2 kommentarer

  1. Jag håller helt med vad gäller nobelpriset- i år måste det gå till en poet och både Adonis och Ko Un tycker jag är synnerligen värdiga representanter för genren. Jag missade tyvärr filmen om Adonis- det låter som om den var mycket sevärt. Jag ser så oerhört lite på TV och missar tyvärr ofta det som jag ibland borde titta på…..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s