kommentarer 4

Jag har investerat!

Fick syn på dem i bokhandeln och insåg (plötsligt!) att jag inte har någon rejäl antologi över svensk litteratur. Den gamla från gymnasiet är ju nästan lika gammal som jag! Alltså … det var billigt. ”Tusen år av litteratur för mindre än vad en tröja skulle ha kostat” sa jag till grabben vid bokhandelsdisken. ”Fast jag skulle ju aldrig ha köpt en tusen år gammal tröja för det priset, förstås.” replikerade han snabbt som ögat. Lastade upp dem på köksbordet – katten var, som alltid, mycket intresserad av vad jag hade i den tunga påsen.

Intresset kommer sig nog inte av kulturtörst. Nej, den förebrående blicken betyder snarare: ”Hur kunde du släpa hem en så stor påse utan minsta lilla munsbit till mig?”

Svensk litteratur, del 1 – 5, Norstedts Förlag 2002, red. Ingemar Alguin, Barbro Ståhle Sjönell, Torkel Stålmarck, Bernt Olsson. – Jag har minst lika stora förväntningar som vad kisse hade.

PS. Nu tror jag att jag har mixtrat nog med bakgrund och sidhuvud. Är litet nöjd med den snitsiga typografin i titeln!

4 kommentarer

 1. Det var en fin investering! Vilket trevligt foto på både katt och böcker- jag känner igen beteendet hos min hund (stor intresse för bokkassar och glatt viftande svans men sedan stor besvikelse….).och- din blogg har blivit så fin, tycker jag !!

  Gilla

  • Jag har ibland saknat referenser – böcker att slå upp i. Google i alla ära men man kan tröttna på att sitta och stirra in i en dator hela tiden. – Jo, de är söta, kräken. Katten har i alla fall ett visst ”kulturutbyte” av läsandet – Det erbjuds ibland ett varm, behagligt och alldeles stillasittande knä att ligga i, flera timmar i sträck!

   Gilla

 2. Jag känner igen kattblicken! Man får dåligt samvete även om man är helt oskyldig.
  Hur fick du kisse att sitta stilla medan du tog bilden? Min Katt är expert på att vända sig bort, gå sin väg, börja putsa på pälsen eller något annat viktigt när jag ber honom posera.
  Inget googlande går upp mot att hålla i en bok och bläddra och läsa.

  Gilla

  • Jag fick honom inte att posera, det går inte, katter gör precis vad de vill. – Han sitter alltid envist på köksbordet när jag plockar upp påsar och väskor. Jag höll på med att plocka in i kylskåpet och hade mobilen till hands för jag tänkte plåta böckerna. ;-)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s