kommentar 0

Tack och adjö, Charlotte!

Och tack Sveriges Radios bokcirkel med programledare Marie Lundström och såklart alla trevliga kvinnor i Lyckeby Biblioteks parallellcirkel IRL här hemma! Framförallt bibliotekarierna som ordnade allt från kontakt med Marie Lundström till fixa fika. Nu är det slut, det gick fort och jag kunde bara vara med två gånger men det var mycket inspirerande att själv delta aktivt inte bara lyssna.

Och vad kan jag nu skriva om Charlotte Brontë’s Jane Eyre. Sammanfattningsvis är det en dramatisk, mycket välkomponerad, spännande ibland gripande (barndomsskildringen i början!) men alldeles vansinnig historia. Ingen skulle kunna få för sig att skriva på det sättet i dag. C.B. tar ut svängarna så långt det går och litet till. Den är lätt- och snabb-läst. Man ramlar framåt.

Här kan man lyssna på alla delarna och läsa om boken.

PS: Radioföljetong är nu Mannen utan egenskaper av Musil. Den ska jag försöka följa, har aldrig lyckats läsa mig igenom den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s