kommentar 1

Guldkorn IV

The story of an hour av Kate Chopin, bara en sida. En hel liten novell, strålande, finurlig, som jag inte kände till (ska man vara generad?)

Poesilabyrint – roande, mystisk – bra? Vet inte men man kan nog fördjupa sig här en stund en sömnlös natt.

Ubuweb, en imponerande samling icke kommersiella konstnärliga och litterära film- och ljudfiler. Till exempel Gertrud Stein om Picasso. 

Mrs Dalloway som e-bok. Det kommer ett inlägg om boken och Sveriges Radios dramatisering – snart!

Jeanette Winterson’s brandtal (ändrade ”anförande ” till ”brandtal” efter att ha lyssnat en gång till) på Shakespeare & Company Literary Festival 2010. Ge henne 10 minuter, hon har något att säga!  (Litet bra musik innan hon börjar prata) Jag ville gärna kunna tänka mig detta som en nobelföreläsning – men det är det inte och hon måste nog vänta ett antal decennier innan/om hon får priset. Under tiden får vi väl läsa hennes böcker. Hon har naturligtvis en egen hemsida.

Shakespeare & Company:s hemsida är ett charmigt ställe på webben och förmodligen ännu charmigare i verkligheten. Har aldrig varit där.

Till sist en litet torr och raspig men trygg röst, bland det vackraste man kan höra, Arioso av Erik Lindegren i inläsning från Sveriges Radio:

1 kommentar hittills

  1. Arioso… och med Lindegren själv som uppläsare- tack för den.. länken och poesilabyrinten verkar både mystisk och spännande. Den kan man nog också fastna i…..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s