kommentarer 3

Suck, Vargas Llosa är väl bra men …

Jag hade så väldigt mycket velat att Ko Un, Adonis och Tranströmer hade fått dela årets pris! Poeter som jag tycker om men som ibland är ganska svåra. Därför skulle det ha varit så trevligt att höra alla kulturjournalister, litteraturvetare och andra kommentera och analysera deras dikter. Och tänk att få höra någon duktig skådespelare läsa Ko Uns dikter!

Nå, nu blev det inte så. Hittar ingen Vargas Llosa i bokhyllan men har läst några av hans böcker.

Tant Julia och författaren – Jätterolig, om man vill få sig ett gott skratt!

Kriget vid världens ände – en stor bok, mycket fängslande och gripande. Men förlagan, Markerna brinna av Euclides da Cunha är bättre. V-L:s bok handlar om da Cunha:s resa till det torra nordöstra Brasilien då han, utsänd som journalist, skulle studera en märklig religös upprorsrörelse bland de allra fattigaste.

Samtal i katedralen som jag tyckte var litet svår att ”komma in i” om förtryck och korruption i Peru under diktatorstyre.

(Jag kunde inte låta bli att öppna bloggen igen! Kanske kan det bli litet mer liv här igen.)

3 kommentarer

 1. Tack Vargas Llosa! Som fick dig att öppna bloggen! Intressant att du läst flera, nu blev jag lite mer sugen på att ändå läsa något av honom!

  Gilla

 2. Men aå glad jag blev att du öppnade din blogg igen. Jag har saknat dig! Jag är också besviken över att inte priset gick till en lyriker – jag hade längtat efter att se Ko Un stå uppe på podiet… (och Tranströmer så klart…. ). Nej, Vargas Llosa är inte riktigt min tekopp…..

  Gilla

 3. Tack för snälla ord!

  Livet har ”vänt runt ett hörn”. Det har tagit litet tid att hitta ny utgångspunkt i tillvaron. Men jag har saknat skrivandet.

  Jag tror att Ko Un får priset nästa år. Och helst hade man velat se Adonis och Tranströmer 2012. De är litet relaterade- Adonis har översatt Tranströmer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s