kommentarer 2

Kärt fynd i bokhyllan

Den nya bokhyllan är monterad och ska nu fyllas lagom mycket. Ett mycket bra tillfälle att ordna om alla böckerna, insåg jag och tog fram dammsugare och trappstege. – Och titta vad jag hittade, gömd bakom!

Barnbiblioteket Saga, band 1

I ett huj förflyttas jag till min barndoms skola i Surahammar och till skolbiblioteket. Där fanns nog alla böckerna i serien, i alla fall många. Små mörkröda böcker så lagom stora för en liten flickhand. (Jag kom inte ihåg att de hade illustrationer på framsidan, kanske var biblioteksbanden helröda) Jag älskade dem, de fina bilderna och alla underbara sagor. Eftersom jag redan kunde läsa när jag började första klass, fick jag gå till biblioteket de timmar då de andra tragglade ABC. Jag tillbringade många timmar i vårt fina bibliotek, försjunken i den fantastiska värld som alla böckerna öppnade.

Den här lilla boken har jag nog fått någon gång av min faster – hennes namn står i den. Ryggen är lagad med grön tejp och den är skör, tryckt 1930. Den innehåller fyra klassiska sagor: Lilla Rosa och Långa Leda, Vallpojken och Älvkungen, Prinsessan på glasberget och så favoriten framför alla: Prins Hatt under jorden. Med många ljuvliga små svartvita bilder av Elsa Beskow.

Jag var bara tvungen att skriva några rader – nu tillbaka till bokhyllorna!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s