kommentarer 7

Om bloggandets förunderliga vägar

Naturligtvis kollar jag ängsligt och ofta om jag har några läsare. Statistiken är blogg-narcissistens spegel. Och jag är förvånad! Man tror kanske att man måste skriva om lättsamma ämnen för att bli läst – deckare, chick-lit etc. Men icke – gamla torra och dammiga klassiker är det som gäller, mina ”top posts” är:

1 – Penelope 2 – samtal i natten
2 – Odysséen – Gudar och människor
3 – Odysséen – eposets struktur
4 – Fröding – stänk och flikar
5 – Härmed öppnas Lustigkulles Rimstuga! (undantaget som bekräftar regeln)
6 – Odysséen

De 6 inlägg som jag har skrivit om Odysséen står för 20% av alla besök till bloggen och 38% av besöken till specifika poster! Gamle Homeros är m.a.o. överlägset mest populär! – men aldrig är det någon enda av dessa besökare som skriver en kommentar. (???)

Undrar om det kan vara så att man fortfarande måste läsa Homeros i landets skolor? Och att det finns en del klipska elever och studenter som har hittat en informationskälla här? Kanske har jag rentav gjort en kulturgärning?!

Till alla nöjes- och plikt-läsare av Homeros odödliga verk: Ni är hjärtans välkomna hit, hoppas att jag kan locka någon av alla er att fördjupa er i den allra äldsta europeiska litteraturen. – Skriv gärna en kommentar, jag är nyfiken på vilka ni är!   :-D

7 kommentarer

  1. Jag tror många skolor fortfarande uppmuntrar sina elever att läsa Odyssén. Och är det elever som hittat hit så har du så klart gjort en kulturgärning.
    Jag tycker Odyssén är en intressant läsning!

    Gilla

  2. Man kan nog gissa att det är ganska många skolelever som googlar sig till bokbloggar. 80% av mina besökare kommer dit via Google och de mest söka orden är t.ex. Thérèse Raquin och Mor gifter sig.. Man märker när det är ett skolarbete på gång, för då kan man få 30 besökare på samma dag och alla har sökt på t.ex. Utvandrarna. ;)

    Gilla

  3. Nattens bibliotek, verkar riktigt bra – men jag har bara läst några sidor än!

    Åh, Det susar i säven… det är en härlig bok. Jag ångrar att jag inte köpte den när jag var i stan på bokrean! Jag höll den i handen och så lade jag av någon underlig anledning den ifrån mig.

    Vad köpte du för historieböcker? *nyfiken*

    Håller verkligen emd om att det är härligt med nya böcker!!!

    Gilla

  4. Jag får väl skriva några inlägg om Illiaden också, kanske Proust slår? Han är tillräckligt svår. Knepet för att få läsare är att skriva om det folk ”måste” läsa men aldrig hinner (dvs orkar). ”fniss”

    Historieböcker på rean: Spanska inbördeskriget av Beevor, Descartes hemliga anteckningar av Aczel, Den djävulske engelsmannen av Stonor Saunders. Vet inget om dom – har köpt på baksidestexten. Jag kan få väldigt ambitösa ryck ibland, då är det bra att ha något till hands!

    Gilla

  5. sara

    Varför är Homeros verk odödliga? Vad gör hans verk så speciella och varför läser vi hans verk än idag?

    Gilla

    • Dom är bra! (Det korta svaret)

      Trots tidsavståndet går det att känna igen sig. Det är fascinerande att göra en så lång ”resa” och fortfarande förstå tankar och känslor hos människorna man möter. På något sätt trösterikt. — Kanske

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s