kommentar 1

Gott Nytt 2010!

Ska jag försöka mig på att sammanfatta kanske – och tänka framåt en smula också!

Kanske kanske når jag 6000 besökare i kväll – det hade jag inte kunnat föreställa mig för ett år sedan! Jag hade just inte så stor ambition med den här bloggen  (Det är ett så fult ord – tillåt mig lansera ordet nätlogg i stället, en rak översättning av (we)blog.)  Alltså … med den här nätloggen. Jag tycker att det är roligt att skriva helt enkelt. Sen hittade jag Lyran, BokmaniaMartin och Ingrid och alla er andra och det blev genast ännu roligare! Och genom att så listigt koppla ihop våra nätloggar med olika gemensamma projekt som Lyrans Tematrio och Nobelalfabet kan man göra sig litet mer känd och hittar ännu fler intressanta skribenter, etc. Ringar på vattnet.

Jag vill tacka er alla, nätkontakter och läsare för stimulans och uppmuntran under 2009!

Ibland känner jag, naturligtvis, att jag har litet svårt att leva upp till det nya läget (Jag menar, att jag faktiskt har läsare!) Jag vill skriva bättre, tycker att det ganska ofta blir rörigt och osammanhängande. Jag ska försöka – man kan naturligtvis träna upp sin förmåga att skriva vackert och intresseväckande. Men jag skriver långsamt och har inte så mycket tid. – Alltså siktar jag på ett inlägg i veckan under 2010 inte mer. Hellre bra än mycket!

Jag vill delta i Jordenruntresan 2010. Ett strålande initiativ – det är givande att söka sig ut i världen! Ny resa startar hos Lyran i februari.

Tänker fullfölja Nobelalfabetet men kanske kommer jag att passa ibland.

Bokmanias Mytcirkel pågår – jag har lämnat några bidrag. Det ska bli intressant att se summeringen så småningom!

Jag har öppnat syster-loggen ”Vind”, som är en läsdagbok. Det känner jag mig nöjd med! 2009 avslutas och 2010 inleds med inlägg om de 4 böcker av Yasunari Kawabata som är översatta till svenska. Här i stänk & flikar tänker jag mig mera diverse om kulturella fenomen men med tyngdpunkt litteratur. Jag har ämnen i huvudet – 1300-talslitteratur är ett, Birgitta, Petrarca, Bocaccio mfl. Ett annat ämnesområde är grekiska antiken med paralleller till samtida litteratur. Herodotos och Kieslowski t. ex.

Chopin fyller 200 år den 1a mars. Uppmärksammas härmed!

GOTT NYTT ÅR

alla nätloggvänner!

Gott Nytt År!

1 kommentar hittills

  1. Gott Nytt År, säger jag också. Jag ska med stort intresse följa din ”syster-blogg” Vind- 1300-talet och antiken… det ser jag fram emot. Så inspirerande. Jag tyckte mycket om att läsa din recension av Livets Ax av Delblanc (jag har en hel del Delblanc här i hyllorna) och även Kawabata. Jag hoppas att vi möts på bloggarna under året- Lyrans jorden-runt-resa är något jag också tänker kasta mig in i med glädje och stor läslust!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s