kommentarer 2

Herta, Selma, Regina!

Tre kvinnor som brutit egen mark och gått egna vägar!

Först –  De varmaste gratulationer till priset, Herta Müller! Du som med stort mod härdade ut och överlevde som rakryggad författare under en av Europas hårdaste diktaturer och sedan ägnar ditt författarskap åt att undersöka förtryckets mekaniskmer.

Och Selma – det var din dag för 100 år sedan. Du som i ett kompakt mansvälde klarade av att leva som oberoende kvinna och kämpade som förgrundsgestalt i kvinnorörelsen för oss alla. Du gav oss en underbar skatt genom dina böcker, som vi fortfarande älskar, läser och läser om.

Sist Regina Spektor, som sjöng i Stockholm i måndags – att med egen och mycket orginell musik lyckas bli en världstjärna förtjänar all respekt. Du ska få sjunga för Herta och Selma men också för oss alla:

Fidelity från Begin to Hope

2 kommentarer

  1. Eva

    Måste erkänna att jag inte kände till Regina Spektor – läste om henne i Martin Ackerfos blogg. Och föll för hennes egensinniga musikalitet. Jag tyckte att det var en fantastisk tllfällighet – att kunna hylla 3 så lysande kvinnor i samma inlägg. :-)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s