kommentar 0

Bokfest

Vårt vackra och kära men på tok för trånga bibliotek fyller 50 år vilket firas av de mycket ambitösa bibliotekarierna med en lång rad arrangemang.  Idag hade vi förmånen att lyssna på en av våra bästa översättare, Meta Ottosson och hennes ”tre musketörer”, tre herrar med specialkunskaper inom film och fotografi som har hjälpt henne med hennes senaste översättning: ”Tystnad tagning” av Michelle Magorian. Boken innehåller inte mindre än 85 filmtitlar – huvudpersonen är filmtokig, förstod jag.

Alla barnboksbibliotekarierna berättade om var sin Magorianfavorit på ett engagerande sätt och dessutom medverkade Karlskronas Stadsbudskår som presentade biblioteket med 10 000 kr. Och vi fick allihop en present från Michelle Magorian – ett vackert bokmärke med hennes signatur. Så gentilt!

Eftersom Meta inte bara är bra på att översätta utan dessutom är mycket rolig,underhållande och bra på att styra denna mix blev det en fantastisk eftermiddag. Magorian var en ny bekantskap för mig – förmodligen för att hennes böcker finns i barn- & ungdomsavdelningen och inte fanns än när jag var ung. Men jag hörde ”Godnatt mr Tom” i somras som sommarlovsföljetong på radion och fastnade. Hon är bra!

Sparat under:övrigt

Om författaren

Publicerat av

Pensionerad tekniker bosatt i den charmerande lilla staden Vadstena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s