kommentar 0

Jag ber Maria att Kristoffer ska visa si…

Zbigniew Kuklarz, Anteckningar från en liten Fiat Bonnier Pocket 2009, ISBN 978-92-0-012192-1

Jag ber Maria att Kristoffer ska visa sig för oss på något sätt. I form av en god maträtt kanske. Eller som en cyklande bonde. Eller kanske ännu hellre, som en skönare stämning i bilen bara.
(…)
Jag tackar henne för att vi klarat oss genom tullen, och för att alla mina släktingar lyckats slippa internering och tortyr. Att ingen dött i cancer eller fått gulsot. Det gör jag mest för att gardera mig mot det onda. För jag vet att ju mer jag tackar, desto mer uppvisar saldot på Gudakontot. Bön är VIP-kortet till himlen. Visserligen kommer alla andra också in, men deras kötid blir längre. Och som polack vill man inte köa mer än nödvändigt. Kan det vara anledningen till att alla är katoliker?

Jag tyckte riktigt mycket om den här boken – varm, galen, humoristisk, fantasifull. Zbigniew har skrivit ett kärleksfullt och rikt porträtt av sitt land och folk, som de tedde sig under resa i en liten Fiat året innan muren föll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s