kommentarer 4

Städa bokhyllor – leve pocketboken!

Fick ett ryck – framförallt för att få in alla böcker som låg och drällde. Puh!penguin

Reflexioner:

1. Jag ska aldrig mer köpa stora inbundna böcker. De känns mer och mer som dinosaurier, en produkt för en tid då böcker var statusföremål och då ”den bildade allmänheten” hade egna biblioteksrum att förvara dyrgriparna i.

I en tid då vi är så mycket rörligare och många läsare är mer trångbodda har vi behov av böcker i pocketformat men av bättre kvalitet. Tåligare pärmar och inbindning, så att de håller för mer än två läsningar! Det är dags för bokhandeln att överge sin gamla förlegade utgivningspolitik där vi som inte vill ha de ohanterliga tegelstenarna måste vänta ett helt år på att få läsa. Annars kommer e-boken att ta över mer och mer tror jag.

2. Strindbergs samlade hamnade i sällskap med Elisabeth Smart, ”Vid Grand Central Station satt jag och grät”, Sara Stridsberg ”Drömfakulteten” om Valerie Solanas (Hon som skrev manifestet för Society for Cutting Up Men) och Margareta Strömstedt ”Natten då de hängde Ruth Ellis”. Kvinnor med ett lika dramatiskt förhållande till det motsatta könet som August. Fniss!

3. Jag har inte en enda bok av Hjalmar Söderberg – vart har de tagit vägen? Tror nog att jag har läst allihop. Jag får ibland ryck då böckerna tynger mig (inte bara bokstavligen) Då hamnar de på loppis. Men nog saknar jag många av dem rätt vad det är.

4. Det fanns inte så många dubletter och dåliga böcker att rensa ut. Måste köpa ny bokhylla – det finns ca 2 dm kvar och det räcker ju inte så länge.

PS. Hittade en hög med böcker till – det finns helt enkelt inte mer plats!!

Sparat under:övrigt

Om författaren

Publicerat av

Pensionerad tekniker bosatt i den charmerande lilla staden Vadstena

4 kommentarer

 1. Petter Eremiten

  Jag håller inte riktigt med dig. För oss, som är litet äldre är pocketböcker besvärliga, eftersom vi ofta har svårt att läsa alltför liten text. Dessutom faller de ofta isär redan vid den första läsningen. Nu finns det ju något som heter storpocket. Jag vet inte riktigt vad det är, men kan kanske vara ett alternativ. En annan sak: pocketböcker ser inte så roliga ut i bokhyllan.
  MVH
  Petter Eremiten

  Gilla

 2. Hej Petter, kul att du hittade hit!

  ”Bättre kvalitet”, som jag ju pläderade för i mitt inlägg, får också gärna inbegripa läsvänligt typsnitt. Det jag är ute efter är att pocketboken inte ses som en slarvig billighetsutgåva utan att man gör böcker av god kvalitet (Omslag, papperskvalitet, inbindning, typsnitt, etc) men i ett mindre format. Och att de kommer ut samtidigt som tegelstenen.

  Gilla

 3. bai

  Eg måtte flire litt då eg las samanlikninga di mellom Strindberg og Stridsberg. Eg har tenkt same tanken sjølv.

  Gilla

 4. Jag skulle också vilja ha bättre pocket. På slutet har jag läst en del böcker med så kallat danskt band (tror jag) och de gillar jag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s