kommentarer 2

För regniga dagar …

Presenter till mina läsare – jag är så glad att någon då och då hittar hit:

Lilies Lakes and Lowly Lizards en underhållande diktsamling på nätet. Författaren kallar sig Peter Pnin, dikterna är översatta från ryska till engelska av hans fru Vera. Bered er på några timmars njutning – jag får kämpa litet och behöver ett lexikon. Dikterna finns både som text och som ljud, med små animationer, musik ibland. Det är värt ansträngningen!

vermont-plateEn mycket intressant och vacker lyrikblogg, Poemshape, som skrivs av en poetisk snickare i Vermont. Läs hans egna dikter och fantastiska  berättelser för små och stora barn! För den vetgirige finns artikel efter artikel om engelskspråkig lyrik, från John Donne och Anne Bradstreet till Robert Frost. Han förklarar allt om femfotad jambisk vers i dess olika skepnader, etc, etc – en guldgruva för lyrikvänner!

Mycket förnöjelse och härlig sommar!

2 kommentarer

 1. Tack så mycket för att rekommendera min egen sajt. Bara sak när en har fått känslan av. De skall vara långa dagar i Sverige nu. Jag besökte Sverige och Norge cirka 20 år sedan (när jag var tonåring). Jag utforskade Goteborg, sedan besökte Oslo. Jag minns en liten nöjespark i Oslo men Göteborg var mer intressant. Jag tittar på några bilder av Sverige som jag skriver detta. Gör att jag vill besöka igen.

  Nu … du måste berätta hur Google gjorde översätta detta. : )

  Gilla

  • Welcome to my blog, upinvermont! It is really very kind of you to pay a visit. I feel flattered!

   I read ”Poemshape” regularly – it is an inspiring and entertaining source of knowledge about poetry in English. I learn a lot – and I have found out that reading poetry (with your assistance!) is a very good way to get a deeper feeling for the English language.

   The translation by Google is not so bad – quite understandable but (of course!) not 100% correct. Swedish and English syntax are very different. ;-)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s