kommentarer 3

Omläsningsböcker

När det inte går att sova, när man behöver något att koppla bort tankarna med en stund – för såna tillfällen duger bara vissa böcker och det är dom som blir omlästa om och om igen:

1. ”Anne på Grönkulla” var en sådan länge. från barndomen och till nån gång i 30-årsåldern. Jag kunde den till sist nästan utantill. Kunde slå upp den varsomhelst och börja läsa. Exemplaret finns kvar, utan pärmar, hänger nästan inte ihop.

anne

2. Cecila Lindqvist, ”Tecknens Rike” om kinesiska språket och dess historia är en annan favorit. För att den är så oerhört intressant, så full av detaljer om den urgamla kinesiska kulturen – och bilderna! Populärvetenskap av högsta klass!

3. En serie: ”Sällsamma berättelser från hela världer” med noveller av mästarna. Gogols ”Kappan”, Hjalmar Söderberg, ”Drömmen om evigheten”.  De flesta historierna är litet kusliga, eller magiska eller handlar om mycket speciella människor. Har ärvt den av nån släkting tror jag.

Ett inlägg i Lyrans tematrioserie.

090609 Tillägg om Anne. Här är omslaget som en gång fanns på min Anne, jag hittade till sist en bild:

Anne

I mitt hjärta är det så hon ser ut – finlemmad, sorgsen, stora grå ögon och rödlätta flätor.

Sparat under:övrigt

Om författaren

Publicerat av

Pensionerad tekniker bosatt i den charmerande lilla staden Vadstena

3 kommentarer

 1. Vilka fina omslag du har på dina Anne-böcker! Jag hittade serien på antikvariet (mamma hade bara första delen) men det är femtiotalsutgåva, förutom två från 90-talet.

  Gilla

  • Tyvärr – det är inte mina böcker bilden visar. Omslaget på min Anne har försvunnit, ramlat bort. Jag hittade ingen bild som var exakt rätt när jag skrev inlägget.

   Inspirerad av din kommentar gjorde jag en ny sökning och tänk att jag hittade den rätta! Den är från 1943, jag ärvde boken av min faster. De andra delarna lånade jag på bibliotek.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s