kommentar 1

Den äldsta människokulturen…

Lasse Berg Gryning över Kalahari Hur människan blev en människa Ordfront, 2007, ISBN 978-91-7037-299-5

!Xu skapade våra förfäder. Han sa också att slätten, buskarna och bergen skulle ligga här. Det var !Xu som skapade de färgade, de olika svarta folken, namas, hereros, de vita och oss. Han skapade oss allihop för att vi skulle leva här tillsammans i fred.

Lasse Berg: Gryning över Kalahari, Hur människan blev en människa
Ordfront, 2007, ISBN 978-91-7037-299-5
Mycket intressant – Lasse Berg ställer många gamla invanda föreställningar på huvet. Och det är sympatiskt att han på ett övertygande sätt lyckas leda i bevis att människan är god – därför att hon inte skulle ha överlevt annars! Men jag är ändå ganska skeptisk mot evolutionspsykologiska resonemang. Det känns som att här fattas bitar i resonemangskjedjan.

1 kommentar hittills

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s