kommentar 0

Akademiska finurligheter och tillkortakommanden.

”Filologens dröm : berättelser om upptäckarglädje” av Björn Larsson – för mig en ny bekantskap. Författaren har haft enorm framgång med sina tidigare böcker runtom i Europa – utom i Sverige. Hans roman Long John Silver blev i Italien kallad för århundradets roman och han har fått en lång rad litterära priser.

Detta är en novellsamling man läser med ett småleende. Varje novell beskriver en forskare och hennes/hans dröm om den stora framgången. Tonen är vänligt ironisk – man känner en viss ömhet för Larssons veteskapsmän som är så excellenta i tanken men så handikappade i verkliga livet.

Jag blir nyfiken på hans tidigare böcker – ”Den keltiska ringen”, ”Från Vredens kap till Jordens ände” eller någon av de andra.

Sparat under:övrigt

Om författaren

Publicerat av

Pensionerad tekniker bosatt i den charmerande lilla staden Vadstena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s